Usi garaj industriale

 

Atunci cand depozitele si firmele mici instaleaza si folosesc usi de garaj industriale, trebuie sa aiba in vedere o serie de masuri de protectie pentru lucratorii/ soferii care isi vor desfasura activitatea in apropierea acestora.

Exista patru tipuri de accidente care pot fi asociate cu usile de garaj industriale automate: incarcerarea, impactul inferior, impactul lateral si impactul secundar.

Pentru a evita aceste situatii neplacute, este recomandat ca dupa montarea usilor de garaj industriale sa efectuati protectia muncii cu lucratorii care isi desfasoara activitatea in zona de langa usile de garaj industriale si care efectiv le vor folosi (le vor deschide si le vor inchide).

Trebuie sa stiti ca, din fericire, veti gasi azi pe piata o varietate impresionanta de usi de garaj industriale, iar acestea sunt produse in conformitate cu ultimele masuri de siguranta. Producatorii au adaptat designul si functionalitatea usilor de garaj industriale astfel incat acestea sa fie mai sigure de utilizat de catre lucratori si de catre soferi.

Prin urmare, atunci cand doriti sa achizitionati usi de garaj industriale, este recomandat sa va informati cu privire la modul in care acestea functioneaza si daca designul exterior reprezinta un eventual obstacol in buna desfasurare a activitatii industriale.

Usile de garaj industriale de la depozitele frigorifice tind sa se deschida mai ales pe orizontala decat pe verticala. Din acest motiv, un lucrator va avea o vedere de ansamblu mai buna asupra usii de garaj industriale si se vor evita eventualele accidente cauzate de inchiderea usilor de garaj industriale.

Cele mai recente usi de garaj industriale pentru depozitele frigorifice includ un panou flexibil care reduce foarte mult riscul de blocare. In acest caz usile nu sunt atat de rigide.

Producatorii industriali, depozitele si centrele de distributie se confrunta azi cu o competitie din ce in ce mai acerba, datorita economiei globale care se afla intr-o permanenta si rapida schimbare. Prin urmare, se pare ca cererea pentru usi de garaj industriale automatizate va creste foarte mult, deoarece acestea sporesc productivitatea unei companii si ce este mai important, eficienta energetica, lucru care le va face sa fie mai competitive pe piata pe care activeaza.

Prin urmare, automatizarea usilor de garaj industriale ar trebui sa fie o caracteristica pozitiva pentru orice firma, dar numai in cazul in care siguranta este avuta in vedere.

Utilizatorii finali ar trebui sa solicite echipamente speciale care sa indeplineasca principiile de siguranta:

a) folositi usi de garaj industriale care sunt eficiente in reducerea consecintelor eventualelor impacte

b) utilizati usi de garaj industriale care sporesc protectia impotriva riscului de accidentare

c) luati in considerare avantajele si dezavantajele echipamentului de protectie atunci cand alegeti ce e mai bine pentru activitatea pe care o desfasurati.

LEAVE A COMMENT