Usi de garaj industriale

12539957_156077708095448_603720296_n

 

usi de garaj industriale

Automatizarea usilor de garaj industriale ar trebui sa fie o caracteristica pozitiva pentru orice facilitate, dar nu uitati sa luati in considerare siguranta acestora.

Evolutia usilor de garaj industriale automate din ultimii 40 de ani a oferit beneficii reale pentru clientii industriali. Trecerea crescanda de la usile rigide si grele la usile care se deschid foarte rapid implica progrese uriase in domeniul cresterii economiei de productivitate si energie.

Totusi, aceasta cautare permanenta pentru o viteza cat mai mare a usilor de garaj industriale, o automatizare cat mai rapida, aduce cu sine o constientizare a riscurilor ce pot aparea din cauza vitezei mari de operare a usilor. Usile de garaj industriale automatizate, cu viteza de operare foarte mare, pun in pericol siguranta lucratorilor, atunci cand nu sunt instituite masuri adecvate de siguranta.

Siguranta usilor de garaj industriale reprezinta una din multiplele probleme de siguranta si sanatate in Occident, o problema care trebuie constientizata in mod corespunzator in mediul de munca industrial. In 2003, Departamentul american al Biroului Muncii de statistica in Munca din Washington raporta 17800 cazuri de accidente non-letale provocate de usile de garaj industriale automatizate. Din pacate, nu se specifica clar daca aceste accidente au avut loc in prezenta usilor de garaj industriale automatizate sau a celor actionate manual. Dar, este clar ca usile care se deschid si se inchid cu mare viteza pot duce la accidente, mai ales in mediul industrial. De aceea, se impun masuri de siguranta corespunzatoare de proiectare si realizarea unor programe de formare si informare a angajatilor care activeaza in domeniul industrial, a caror activitate implica folosirea usilor de garaj industriale.

Usi de garaj industriale

Usi de garaj industriale

Considerente de siguranta in proiectare si operare

Ca un raspuns la nevoile clientilor de a creste productivitatea si eficienta energetica a usilor, producatorii de usi de garaj industriale au inceput sa acorde o atentie tot mai mare aspectului legat de siguranta. Designul produsului implica intotdeauna un echilibru practic cu idealul si nu se poate realiza fara a tine cont de scop si de valoare. De aceea este util pentru ingineri sa aiba in vedere urmatoarele principii:

1. In cazul in care este posibil, se pune accent pe eliminarea posibilelor elemente din designul usilor de garaj care ar putea provoca accidente.
2. Daca nu se pot elimina, este important sa se acorde atentie protejarii oamenilor care activeaza in preajma usilor de garaj industriale.
3. Sporirea primelor doua principii prin avertismente.

Potentialii cumparatorii de usi de garaj industriale pot folosi mai apoi aceste principii ca referinte utile atunci cand cauta echipamente de usi de garaj industriale, care au fost proiectate in conformitate cu o serie de caracteristici de siguranta.

Oricum, datorita progresului tehnologic, proiectarea si designul usilor de garaj industriale se efectueaza azi in conditii de calitate si siguranta excelente. Aceste usi de garaj industriale sunt cat se poate de sigure pentru utilizatori.

LEAVE A COMMENT